Opskrifter

Opskrifter

G2000 Opskrifter

Læg dine bedste opskrifter ind her.
Gerne dem fra, da du holdt madaften!

Læg dem ind som ren tekst + evt. billeder, upload som fil (gerne i PDF) og/eller indsæt url-link.

Husk at vælge den rigtige katagori.

g2000.dk

Kyllingefilet med pesto

HovedretterPosted by Karsten Sunday, January 21 2007 15:42:17

Til 2 personerBlog Image

2 stk. Farmer kyllingefileter
1 tsk. rød pesto
4 skiver chorizo

1/4 dl grofthakkede mandler
2 tsk. italiensk krydderolie,
f.eks hvidløg og chili el.
middelhavsolie
1-2 tsk. oregano
1 spsk. rød pesto
salt, peber
1/2 kg rodfrugter, f.eks gulerod, selleri, pastinak, persillerod og skorzonerødder.

Smør de optøede fileter med rød pesto og krydr med salt og peber.
Læg chorizo ovenpå, så det dækker, og hold dem på plads med tandstikkere eller kødnåle.
Brun først fileterne 3 minutter på chorizosiden og dernæst 3 minutter på kødsiden ved jævn varme. Skræl rodfrugterne. Skær gulerødder, pastinak og persillerod i tynde stave, skær selleri i små tern og skorzonerødderne i
mindre stykker.

Steg rodfrugter og mandler i krydderolie på en pande ved god varme i ca. 7 minutter.
Krydr med oregano, rød pesto, salt og peber og server rod-
frugterne sammen med fileterne.
Servér med brød.

Energi pr. portion 2300 kJ
= 548 kcal
Energifordeling
Protein 27 %
Kulhydrat 44 %
Fedt 29 %

Tips: Til Kyllingefilet
anbefaler jeg
Viña Mayor, Tinto Roble
Ribera del Duero. Livlig, frugtrig, krydret samt
behagelig blød smag.

Lidt om opskriften
Vi har skabt en let og fedtfattig opskrift med mager kyllingefilet,
som er fuld af smag og karakter. Den spanske chorizo-pølse og den
italienske pesto lægger smag og personlighed til kyllingen. Rodfugterne giver fylde og tyngde til retten. Sværere er det ikke at spise både sundt
og spændende.Slagtermester Jens Møller, Glostrup

Link

  • Comments(0)//opskrifter.g2000.dk/#post3

Oksefilet med stegte svampe og kartoffelselleri kage

HovedretterPosted by Karsten Monday, November 06 2006 23:42:23

Oksefilet med stegte svampe og kartoffelselleri kage (6-8 pers.)
Blog Image
1 1/2 kg marmoreret
oksefilet i MesterMørt
1/2 bdt. timian
salt, groft peber
3 dl rødvin
5 dl kalvefond
majsstivelse
salt, peber, sukker
smør

Kartoffel-selleri kage
3/4 kg skrællede kartofler
1/4 kg skrællet selleri
4 plader butterdej fra Hjemmebageriet
1 lille bdt. hakket persille
200 g revet cheddar
salt, peber
sammenpisket æg

Stegte svampe
1/2 kg forskellige rengjorte svampe
2 små squash
50 g smør
1/2 bdt. timian
salt, peber
hakket persille

Krydr kødet med salt og peber, og læg timiankviste ovenpå.
Brun kødet 15 minutter i ovnen ved 225°C.
Kom rødvin i bunden af bradepanden, sænk temperaturen til 175°C, og steg kødet endnu 45 minutter.
Skær kartofler og selleri i tynde skiver, og kog dem 15 minutter i letsaltet vand.
Rul butterdejen ud til dobbelt størrelse. Hæld vandet fra grøntsagerne, og dup dem tørre.
Læg en plade butterdej i en bradepande, og fordel 1/3 af grønsagerne ovenpå, krydr med salt og peber, drys med hakket persille og ost, og læg en plade butterdej ovenpå. Fortsæt og slut af med en plade butterdej, som pensles med sammenpisket æg. Bag kartoffelkagen ved 200°C i ca. 20 minutter, mens kødet hviler.
Skær kødet i tynde skiver lige inden servering. Si skyen, tilsæt kalvefond, og kog op. Jævn med majsstivelse rørt ud i lidt koldt vand. Smag til med salt og peber og en anelse sukker. Tag gryden af varmen, og pisk smørret i. Skær de største svampe i mindre stykker og squash i tern.
Rist svampe og squash i smør tilsat timian ca. 5 minutter.
Krydr med salt og peber og drys med lidt hakket persille.

Energi pr. person 2840 kJ
= 676 kcal
Energifordeling
Protein 34 %
Kulhydrat 23 %
Fedt 40 %

Tilberedningstid inkl. stegetid og kødets hviletid: 1,5 time

  • Comments(0)//opskrifter.g2000.dk/#post2

And med pasta

HovedretterPosted by Karsten Monday, November 06 2006 23:39:07

And med pasta & rodfrugter (4 pers.)
Blog Image
300 g berberiandebryst
salt, peber
150-200 g Princip pasta paccheri eller fusilloni
1 løg
2 fed hvidløg
200 g skrællet persillerod eller pastinak
200 g skrællet gulerod
1-2 spsk. olivenolie
1 kvist rosmarin
1 spsk. hvid balsamico
2 tsk. honning
25 g grofthakkede valnødder
hakket persille
pecorino eller parmesan

Steg andebrystet på skindsiden i 10 min. Ved jævn varme. Hæld fedtet fra, vend og steg i yderligere ca. 10 min. Krydr med salt og peber, og lad det hvile. Kog pastaen aldente som anvist. Steg hakket løg, knust hvidløg og rodfrugter skåret i mindre stykker ca. 10 min. i olivenolie ved middel varme sammen med rosmarin.
Tilsæt balsamico, honning samt grofthakkede valnøddekerner, og steg i yderligere 5 min. til rodfrugterne er møre. Bland med friskkogt pasta. Smag til med salt og peber, og drys godt med hakket persille. Skær andebrystet i tynde skiver, og anret på pastaen. Drys med flager af pecorino og server.

TILBEHØR: princip grissini med rosmarin

Energi pr. person 3240 kJ = 771 kcal
Energifordeling
Protein 23 %
Kulhydrat 47 %
Fedt 30 %

Tilberedningstid: 30 minutter.

  • Comments(0)//opskrifter.g2000.dk/#post1